Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Emlékezzen rám

A Magyar Rovaremésztő Növény Természetvédő Társaság alapítói: 


   

KARDOS GYÖRGY

 

Bemutatkozás: Építészeti tervezés a fő tevékenységem, faipari technológusi és informatikai végzettségem is van. Szabadidőmben növényekkel és állatokkal foglalkozom, barkácsolok, túrázok, fotózok, méhészkedek.

Fontosnak tartom a természet és a környezet védelmét. Rovaremésztő növényekkel 2005. óta foglalkozom. Jelen voltam az első hazai rovaremésztő növényes fórum indulásánál, az RNBT (Rovaremésztő Növény Baráti Társaság) és az AME (Akvaristák Magyarországi Egyesülete) egyik alapítója voltam.

Tartott rovaremésztő növények: Vénusz légycsapója, kürtvirágok, kancsókák, télálló és törpe harmatfüvek, télálló és trópusi hízókák, terresztris és epifita rencék.

A Kockakert Áruház alapítója és üzemeltetője vagyok.

E-mail: gyorgy.kardos@gmail.com

 

 

NOVÁK RICHÁRD

 

Bemutatkozás:  földrajz-környezetvédelem szakos tanár, okl. geográfus. 

E-mail: novakrichardhun@gmail.com

 

CZUPPON BÁLINT

 

Bemutatkozás:  Már gyerekkorom óta mindig is érdekelt az élővilág és a természet szeretete, így a pályaválasztás szinte magától adódott. Okleveles biológus végzettségemet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem, ahol jelenleg is doktorjelöltként dolgozom a Növényrendszertani, Ökológiai és Elméleti Biológiai Tanszéken. Szakterületem a rovaremésztő növények csoportja, továbbá kutatásaimat a növényi evolúció területén végzem. Az egyetemi oktatás során fontosnak tartom a leendő biológus hallgatók számára a növényvilág szépségeinek feltárását, melyet a növényrendszertan tárgy és terepgyakorlatok keretein belül igyekszek megtenni. Kiemelt jelentőséget tulajdonítok a hazai rovaremésztő növényfajok természetvédelmének; ezen a területen a kereklevelű harmatfű szaporításával és megőrzésével kapcsolatban végeztem kutatásokat. Különböző tudományos alkalmakon rendszeresen tartok ismeretterjesztő előadásokat a rovaremésztő növényekkel kapcsolatban, hiszen közös érdekünk eme botanikai ritkaságok megőrzése az utókor számára!

Tartott rovaremésztő növények: Vénusz légycsapója, kobraliliom, ausztrál kancsóka, kürtvirágok, kancsókák, trópusi és törpe harmatfüvek, télálló harmatfüvek, szivárvány növény, terresztris és epifita rencék, hízókák.

A Ragadozó Kert alapítója és üzemeltetője vagyok.

E-mail: biologus.elte@gmail.com.  

 

TAJTI TÍMEA

 

E-mail: timi.tajti@gmail.com 

Bemutatkozás: Régóta pénzügyi területen dolgozom. Hobbi szinten kezdtem el foglalkozni a rovaremésztő növényekkel, azóta már gyűjtőszenvedéllyé vált. Szabadidőmben növényeimmel és háziállataimmal foglalkozom, szívesen kirándulok és rendszeresen sportolok.